Maandag

Gesloten

Di & wo

Op Afspraak

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

Op Afspraak

Za-Zo

Gesloten

Hondenkapsalon Linden

Uw hondentrimmer te Linden

Hondentrimsalon Dogs & Cats by Jo

svg divider

Een goede verzorging en het onderhoud van de vacht van uw trouwe viervoeter is natuurlijk belangrijk. Een regelmatig bezoek aan een trimsalon is altijd wel aan te raden. Welke behandeling geschikt is voor uw hond, hangt o.a. af van het ras en de daarbij horende vacht van uw hond.

Hondenkapsalon Dogs & Cats by Jo

Welkom bij Hondenkapsalon Dogs & Cats by Jo, de ideale verwenplek voor uw geliefde viervoeter. U kan bij ons terecht voor het wassen, drogen, knippen, plukken, scheren, … van uw hond.

Puppy

We verzorgen geen zeer grote rassen, zoals Duitse herders, Mechelse herders, ... Wij kunnen u desgewenst doorverwijzen.

Puppy

Ons trimsalon is gelegen in de Veldroos 4 te Linden met parkeergelegenheid nabij.Google MapsWaze

Puppy

Wij gebruiken nooit verdoving of andere middelen om u hond te kalmeren en uw hond wordt steeds met respect behandeld.

Openingsuren

U kan ons steeds contacteren op 016 35 36 16 of 0468 488 993.
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Op Afspraak
Woensdag
Op Afspraak
Donderdag
Op Afspraak
Vrijdag
Op Afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Uw hondentrimmer te Linden (Leuven)

Hoe gaan we te werk bij het trimmen van uw hond?

Wassen van uw hond

Uw hond wordt gewassen

Een ongewassen vacht is vuil en vettig. Daarom wassen wij uw hond (met uitzondering van plukhonden, welke niet gewassen worden) met professionele hondenshampoos. Eerst zullen we je viervoeter uitborstelen, waarmee de meeste klitten worden verwijderd.

De shampoo masseren wij in tot op de huid. Tijdens het intrekken van de shampoo worden de poten en oren gewassen en vervolgens wordt de shampoo uitgespoeld met als resultaat een propere huid en vacht van je hond.

Het wassen is een normaal element van de trimbeurt en laat ons tevens toe om de huid van uw hond op gevoelige plekken, wondjes, etc. na te kijken en zorgt uiteraard voor een optimaal trimresultaat.

Hondenkapsalon Leuven drogen

Drogen van uw hond

Uw hond wordt gedroogd

Na het uitspoelen van de shampoo wordt de hond handdoekdroog gemaakt en wordt het resterende waswater met behulp van een speciale blazer uit de hondenvacht geblazen. Hierbij worden ook de aanwezige losse haren uit de vacht geblazen, hetgeen tevens een goede methode is om bij honden met veel onderwol de losse onderwol te verwijderen.

Hierna wordt de hondenvacht drooggeföhnd en uitgekamd, waardoor de vacht gemakkelijk in model geknipt kan worden.

Afhankelijk van de noden en rasstandaard van uw hond en de temperatuur buiten worden de haren korter geknipt, getrimd of volledig geschoren. Ieder seizoen kan de haarlengte worden aangepast, afhankelijk van uw type hond: kortharig, langharig of een ander vachttype.

  • Knippen

  • Effileren

  • Plukken

  • Scheren

  • Ontwollen

Uw hond wordt geknipt

Na het wassen, wanneer de vacht volledig droog is, wordt de hond in model geknipt. Hierbij worden diverse kniptechnieken toegepast, afhankelijk van het gewenste model, het type vacht en rasstandaard. Het is mogelijk om knippen, effileren en scheren te combineren.

Honden die geknipt worden zijn bijvoorbeeld:

  • Poedels
  • Maltezers

Uw hond effileren

Na het wassen en drogen wordt bij een sluike of wollige vacht uw hond in model gabracht met een effileerschaar (een schaar met aan één of beide zijden getande bladen). Met deze schaar wordt de vacht uitgedund of in model geknipt waarbij niet ineens al het haar wordt wegknipt zodat je een optimaal, vloeiend resultaat krijgt. De mate van effilatie hangt af van de dikte en de lengte van het haar van uw viervoeter. Het is mogelijk om knippen, effileren en scheren te combineren.

Hond plukken

Plukken

Uw hond wordt geplukt

Bij ruwharige honden bestaat de hondenvacht uit een laag (zachte) onderwol met daarboven een laag (harde) dekharen. Bij het 'plukken' worden handmatig - al dan niet met een trim-mes - de loszittende dekharen verwijderd. Een plukhond kan dus alleen geplukt worden, wanneer de dekharen goed los zitten, oftewel op het ogenblik dat de hondenvacht plukrijp is. Vanaf dit ogenblijk is het plukken voor de hond niet pijnlijk. Mocht de hond bij aankomst in Dogs & Cats by Jo niet (voldoende) plukrijp zijn, dan zal een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.

Hond scheren

Scheren

Uw hond wordt geschoren

Na het wassen en drogen, wordt de vacht middels een professionele hondentondeuse op de gewenste lengte ingekort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende scheerkoppen. Het is mogelijk om knippen, effileren en scheren te combineren.

Ontwollen

Ontwollen

Ontwollen is het verwijderen van de los zittende wolharen in de hondenvacht. Deze vachtbehandeling heeft als resultaat dat deze honden gedurende een lange tijd minder haar verliezen. Bij het ontwollen wordt de overtollige wol - dat los zit - verwijderd. Als de hond in de rui is zie je soms wat vlokken haar uit de vacht hangen. Dit betekent dat de hond aan een ontwolbeurt toe is.

Voorbeelden van honden die bij een trimbehandeling worden ontwold zijn: Berner Sennen, Husky, Sint Bernard en Kooiker.

Hondenkapsalon Leuven nagels knippen

Nagels knippen

Nagels knippen

De nagels worden bij elk bezoek gecontroleerd en bijgeknipt waar nodig aangezien vooral de nagels van de voorpootjes meestal te lang zijn. Ook alle andere nageltjes kijken wena en knippen ik we bij indien ze te lang zijn geworden.

Nagels dienen elke 3 tot 8 weken geknipt te worden indien ze niet op natuurlijke wijze afslijten. Lange nagels kunnen erg ongemakkelijk en pijnlijk zijn voor uw hond, ingroeien en op termijn voor problemen zorgen voornamelijk aan gewrichten en wervelkolom.

Hondenkapsalon Leuven

Anaalklieren

Anaalklieren nakijken

Elke hond heeft twee anaalklieren. De anaalklieren zijn kleine geurkliertjes die in de sluitspier van de anus ingebed liggen. In de natuur wordt het anaalkliervocht gebruikt om het territorium af te bakenen. Bij onze huishonden is deze functie grotendeels verloren gegaan! Daarom moeten de kliertjes geregeld uitgeknepen worden anders kunnen ze ontstoken geraken!

Daarna wordt de vacht drooggeföhnd. Tijdens het föhnen wordt de vacht uitgekamd, waardoor de vacht daarna gemakkelijk in model geknipt kan worden.

Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven Hondentrimmer Leuven

Uw hond z'n toilettage op maat

Wist u dat er verschillende vachtgroepen bestaan bij honden?

Hieronder een overzicht van enkele van de meest voorkomende vachtgroepen. In totaal bestaan er 13 vachtgroepen. Uiteraard vereist elke vachtgroep een specifieke vachtverzorging.

Kort-of gladhaar hond

Kort-of gladhaar

stokhaarkort hond

Korte Stokhaar

stokhaar ondervacht hond

Stokhaar met ondervacht

stokhaar langharig hond

Langharige stokhaar

krulhaar hond

Krulhaar

Ruwhaar hond

Ruwharige vachten

Langhaar met één vacht hond

Langharen met één vacht

Viltvacht hond

Viltvacht

De verzorging van een castratenvacht

Door het castreren wordt de hormoonhuishouding van uw hond veranderd en dit kan gevolgen hebben voor de vacht van uw hond. Bij het ene ras komt dit meer tot uiting dan bij het andere ras maar vooral bij de meer langharige hondenrassen, al dan niet met ondervacht. De vacht wordt wolliger en kan meer gaan klitten.

Liggende hond

zowel reuen als teven

Naar aanleiding van de castratie van reuen en teven (ook voor teven heet het castratie) kunnen zowel reuen als teven - door de hormonale verandering - castratenvacht krijgen.

Niet alle honden

De vachtverandering na castratie/sterilisatie gebeurt niet bij alle honden, maar in de praktijk zien we bij veel honden toch een duidelijke vachtverandering.

Visueel

Overtollige verharing het hele jaar door of helemaal geen verharing meer. De vacht kan krullerig worden (zijdeachtige) of wolliger (kortharige). Soms wordt de vacht doffer.

Eventuele gevolgen

Bij een castratenvacht kan soms de onderwol niet meer goed los komen : De vacht kan dan vervilten en er kunnen 'hotspots' onstaat doordat de huid niet meer goed kan ademen.

In het trimsalon

Een hond met een castratenvacht geeft - uiteraard - meer moeilijkheden bij een correcte vachtverzorging. Snellere trimbeurten kunnen een oplossing zijn. Praat er over met ons!

Castreren of niet?

Er zijn gezondheidsredenen om je hond te laten steriliseren/castreren! De mogelijke vachtverandering is echter iets om mee te nemen in uw beslissing.

Hondentrimmer Linden Cats & Dogs by Jo
Hondentrimmer Linden Cats & Dogs by Jo

Some of Our Happy Clients

Via de fotogalerij krijgt u alvast een idee van hoe uw viervoeter uitgebreid in de watten wordt gelegd.

Hondentrimmer Linden Cats & Dogs by Jo
Hondentrimmer Linden Cats & Dogs by Jo